Du är här:

Ny lag: Prao blir obligatoriskt i grundskolan – i Göteborgsregionen finns lång erfarenhet och verktyg som underlättar samordningen

Riksdagen har beslutat om obligatorisk prao i grundskolan. Det innebär en ändring i skollagen som gör att alla huvudmän måste erbjuda sina elever prao i årskurs 8 eller 9, respektive i specialskolans årskurs 9 eller 10. Läs mer om vad Praktikplatsen.se kan erbjuda.

Praktikplatsen.se

Praktikplatsen.se anskaffar och förmedlar praktik och andra arbetslivskontakter i såväl Göteborgsregionen som flera andra kommuner och regioner. Genom verktyget praktikplatsen.se samordnas och matchas årligen omkring 12 000 praktikplatser. Här kan skolor samla sin praktik, kontakter och aktiviteter och eleverna kan själva söka sina platser.

Vad är praktikplatsen.se?

Ferieplatsen.se

Aktivitetsplatsen.se

Effektiv samordning av arbetsmarknadspraktik

Temapraktik

Handledarutbildningar

Prao – processtöd till skolpersonal

Samverka med oss

Skolutveckling

Skola-arbetsliv

Kontakta oss

Göteborgsregionen (GR)

Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och är storstadsregionens röst i Västsverige, bland mycket annat. I våra nätverk träffas politiker och tjänstepersoner för att utbyta erfarenheter, bolla idéer och besluta om gemensamma satsningar. Allt för att regionens en miljon invånare ska få ett så bra liv som möjligt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund