GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND

Du är här:

GR på Mynewsdesk

GR publicerar löpande pressmeddelanden och nyheter på Mynewsdesklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Nedan visas de senaste artiklarna via RSS flöde.

Följ Göteborgsregionens kommunalförbund GR
 • 2018-02-19
  ​Nu ska vinnaren av Minimeringsmästarna koras!
  På söndag koras vinnaren av Göteborg- och Boråsregionens Minimeringsmästarna. Hur mycket har deltagarna minskat sina sopor på ett år? Och vem vinner?
  Läs mer
 • 2018-02-14
  Lerumselever blev behöriga till gymnasiet på ett år – ”Vi har förändrat något i grunden” 
  På ett år blev sex av sju elever på byggintroduktionsprogrammet i Lerum behöriga till det nationella byggprogrammet. En del av framgångsreceptet har varit att undervisa nyanlända elever och svenskfödda elever utan gymnasiebehörighet i samma klass. Programmet startade inom ramen för projektet Plug...
  Läs mer
 • 2018-02-08
  Ny lag: Prao blir obligatoriskt i grundskolan – i Göteborgsregionen finns lång erfarenhet och verktyg som underlättar samordningen
  Igår beslutade riksdagen om obligatorisk prao i grundskolan. Det innebär en ändring i skollagen som gör att alla huvudmän måste erbjuda sina elever prao i årskurs 8 eller 9, respektive i specialskolans årskurs 9 eller 10. I Göteborgsregionen finns lång erfarenhet och verktyg som underlättar...
  Läs mer
 • 2017-12-19
  25 000 vårdnadshavare i Göteborgsregionen har tyckt till om förskolan
  För andra gången har GR-kommunerna genomfört en regiongemensam enkät till vårdnadshavare inom förskola och familjedaghem. Under fem veckor i november-december svarade 25 000 vårdnadshavare inom förskola och familjedaghem på frågor gällande verksamheten.
  Läs mer
 • 2017-12-07
  Bygg tätt, grönt och tillgängligt men inte högt! Internationell workshop i Kungälv visar på smarta lösningar som ökar trivseln och minskar trafiken
  Om tio år beräknas andelen européer som bor i stora städer ha stigit från 70 till 80 procent. När befolkningen växer blir det trängsel på vägarna och utsläppen av koldioxid ökar.
  12–13 december träffas experter från Göteborgsregionens kommunalförbund (GR) och ytterligare sju europeiska...

  Läs mer

Kommunal samverkan — regional styrka

GR är en samarbetsorganisation för 13 kommuner i Västsverige - tillsammans har dessa kommuner över en miljon invånare.
GRs uppgift är att verka för samarbete över kommungränserna och vara ett forum för idé- och erfarenhetsutbyte inom regionen.
Verksamheten inom GR ska vara till kommunal nytta, samtidigt som den ska stärka regionen nationellt och internationellt.

Twitter
Facebook
Youtube
Rss
Prenumerera
LinkedIn
Göteborgregionens Kommunalaförbund